Matematik

Løsning af 4. gradsligning

15. november 2010 af *Isabella* (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg skal løse denne 4. grads ligning, uden lommer regner:

x4-9x2=0 ,

men kunne godt bruge noget hjælp :)

jeg ville mene at jeg skal isolere således ?

x(x3-9x)

men nu er jeg gået i stå :-/

håber i vil hjælpe mig :-D


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2010 af mathon

                     x4 - 9x2 = x2·(x2 - 9) = x2·(x2 - 32) = 0      

                     x4 - 9x2 = x2·(x+3)·(x-3) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2010 af Duffy

x4-9x2 = 0

Nej, sådan

x2(x2-9) = 0

prøv nu vha nulreglen...


Svar #3
15. november 2010 af *Isabella* (Slettet)

Mange tak :D


Skriv et svar til: Løsning af 4. gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.