Matematik

Parameterfremstilling for en linje

17. april 2005 af spiderwebby (Slettet)
Hej Igen.
Håber nogen kan hjælpe mig i gang med disse to opgaver.

Den første opgave lyder:

I et koordinatsystem i planen har en linje ligningen x+2y-6=0

og en linje m har parameterfremstillingen:

x=1+2t
y=1-t , t er element i R

Gør rede for, at l og m er parallelle


Den næste opgave er:

I et koordinatsystem med begyndelsespunkt O har en ret linje l parameterfremstilling

x=3+2t
y=4+t

og et punkt Q har koordinatsættet (3,4)

Bestem koordinatsættet til det punkt P på l, for hvilket trekant POQ er ret

Svar #1
18. april 2005 af spiderwebby (Slettet)

Er der virkelig ingen, der kan hjælpe mig en smule

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2005 af JulieJense (Slettet)

Opgave 1:

Her skal du omskrive parameterfremstillingen til en ligning ved at isolere t i f.eks. dit udtryk for y og indsætte det i dit udtryk for x. På denne måde kan du let se, om de to hældningstal er ens, og dermed om de to linjer er parallele.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2005 af Duffy

x+2y-6=0

har normalvektor n=(1,2)




x=1+2t
y=1-t , t er element i R

dvs

(x,y) = (1,1)+t(2,-1)

har altså retningsvektor r=(2,-1).


...det eneste vi så skal vise er at
r"hat" er parallel med n.

r"hat" = (1,2)

og den må jo siges at være parallel med
"sig selv" så at sige - hvor det ønskede er vist.


Duffy


Svar #4
18. april 2005 af spiderwebby (Slettet)

Dette hjælper mig meget videre. Jeg ved ikke om I muligvis har overset opgave nr. 2 i indlægget, da jeg godt kan se det virker lidt uoverskueligt.

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#4: Angående den sidste opgave; benyt dette link;

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=92019

//Singularity

Skriv et svar til: Parameterfremstilling for en linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.