Kemi

Kemi opgave om pH.

16. november 2010 af signeeeee (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej. Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

Beregn pH i en 0,05M HCl opløsning.
10 mL af denne opløsning fortyndes til 150 mL.
hvad bliver pH nu?
hvor stor er pH ændringen?

Tak på forhånd :-)

Signe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2010 af mathon

               pH = -log([H3O+]) = -log(0,05) = 1,3

fortyndingsfaktor = 15

              pHefter = -log(0,05 /15) = 2,5


Svar #2
16. november 2010 af signeeeee (Slettet)

 hvorfor lige 15? :-D


Svar #3
16. november 2010 af signeeeee (Slettet)

 og hvorfor står der H3O+ derinde?:D


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2010 af mathon

rumfanget 10 mL bliver til 150 mL

altså 15 gange større


Skriv et svar til: Kemi opgave om pH.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.