Fysik

Hookes lov

16. november 2010 af 215 (Slettet)

Søger lidt hjælp til denne opgave

Et lod hænges på en fjeder, loddet vejer 60g, ved at loddet hænges på fjederen forlænges fjederen med 3,6 cm

derefter trækkes loddet 1,4 cm fra ligevægtstillingen. Loddet slippes og udfører en harmonisk svingning..

a)

beregn fjederkonstant

jeg har prøvet at løse a, og dette er min udregning

k=f/x <=> k = m*g/x <=> 0,06*9,82/0,036 <=> k = 16,3667 

er dette rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2010 af Bombadil (Slettet)

ser rigtigt ud, husk enhed


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2010 af AmalieSkovgaard (Slettet)

Ja, det vil jeg også sige.

(kg*N/kg)/m=N/m


Skriv et svar til: Hookes lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.