Matematik

Nulpunktet til en funktion

17. november 2010 af Krustin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis jeg har en funktion der ser således ud:

f(x) = x^3 - 4,5x -30x + 30

Kan det så godt passe at f(x) = 0, og nulpunkterne derfor bliver

x= -4,242 og x=0,903 ?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen

x3 -4,5x2 -30x + 30 = 0

har de tre reelle rødder

x1 = 7,83886531347754 , x2 = -4,24121995416316 , x3 = 0,90235464068562

Dine forslag er tæt på to af dem.


Svar #2
17. november 2010 af Krustin (Slettet)

 Hvordan kom du frem til det? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man kan bruge et CAS værktøj eller den færdige løsningsformel (Cardano's formel) for rødderne i 3.-gradsligningen, se, f.eks., http://mathworld.wolfram.com/CubicFormula.html


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2010 af pensionist (Slettet)

#1

Mangler der ikke et par decimaler :-)

x1 = 7,8388653134775429581
x2 = -4,2412199541631596230
x3  = 0,90235464068561666490
 


Svar #5
17. november 2010 af Krustin (Slettet)

 Jeg kan slet ikke finde x1 ? :/


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2010 af x00 (Slettet)

 kan det ikke passe at x1 og x3 er negative og  x2 er positiv?

nogen der evt kunne uddybe hvilket cas værktøj der benyttes?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2010 af pensionist (Slettet)

Nej, det er kun x2 der er negativ.


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. november 2010 af pensionist (Slettet)

Se fil.

Vedhæftet fil:CAS programering.pdf

Skriv et svar til: Nulpunktet til en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.