Matematik

Hjælp til en lille opg. :S

17. november 2010 af ramuk (Slettet)

Hejsa.

Kan jeg få hjælp til den her opgave.

Jeg skal begrunde hvorfor:S

Vedhæftet fil: Dok5.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2010 af peter lind

Fortegnet for a kan ses af de nedadvendte grene, fortegnet af b kan du finde ved at se på hvornår der er maksimum sammen med svaret på a. c kan du se afskæringen med y aksen. Til det sidste Brug at der ikke er nogen løsning til ligningen hvs d<0, 1 løsning hvis d=0 og 2 løsninger, hvis d>0


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2010 af fortabtdanskelev (Slettet)

Teori:

a > 0 vender parablens grene opad

a = 0 vil vi have en ligenær funktion

a < 0 vender parablens grene nedad

hvis a er numerisk stort, vil parablen være smal med stor hældning

hvis a er numerisk lille, vil parablen være bred med lille hældning

b > 0 positiv tangenthældning b = 0 vil toppunktet ligge 0 ud af x-aksen

b < 0 negativ tangenthældning

c er skærring med y-aksen

d > 0 er der 2 skærringer med x-aksen

d = 0 er der 1 skærring med x-aksen

d < 0 er der 0 skærring med x-aksen 


Skriv et svar til: Hjælp til en lille opg. :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.