Matematik

sin og cos

18. november 2010 af stine30 (Slettet)

 i en retvinklet trekant får du givet følgene:

a) A=90C a=28,3cm c=16,7cm

bestem vinklerne B og C samt siden b

forståår ikke hvordan jeg skal bruge sin og cos... 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man kender hypotenusen a og den ene katete c. Find b af pythagoras, der her hedder b2+c2 = a2 , Vinklen B kan så findes af

sin(B) = b/a og C = 90º - B .


Svar #2
18. november 2010 af stine30 (Slettet)

 ja har phythagoras og sådan noget men min resultat passer bare ikke med facit listen...


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man finder

b = √(a2 -c2) = 22,847

og

cos(B) = c/a = 0,590106, så    B = 53,835º     og    C = 90º - B = 36,165º


Svar #4
18. november 2010 af stine30 (Slettet)

 tusind taak for svaret...


Skriv et svar til: sin og cos

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.