Matematik

renter

20. november 2010 af Kristina0 (Slettet)

er der nogen der kan være sød at hjælpe mig ???

jeg skal finde ud af, at hvis jeg skylder 20000 kr til banken skal jeg betale en renteprocent på 7,7% hvert år. Jeg ved at jeg skal bruge denne formel

Kn = K0·(1+r)n

men jeg får noget helt andet.

k n = 20000*(1+7,7%) 4

Og det der er opløftet i potens er 4 måneder.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2010 af ggf (Slettet)

Forstår ikke opgaven prøv at skrive hele opgaven ned


Svar #2
20. november 2010 af Kristina0 (Slettet)

Jeg låner 200000 kr. af banken . Og jeg får oplyst at jeg skal betale 7.7 % hvert år.

så skal jeg finde ud af hvor meget jeg skylder efter 4 måneder.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2010 af grønneecilie (Slettet)

Der hvor du skal sætte procent'en en skriver du bare 7,7 men det skal du dividerre*(?) med 100

så der står Kn = 20000*(1+0,077%) 4


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2010 af emul0c

#1

N = hele perioder = hele år. Det vil sige det tal du finder ved at sætte tallene ind med n = 4, det er hvor meget du vil skylde banken efter 4 år.

Står der hvor tit banken tilskriver renter?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2010 af emul0c

 #3

Ikke helt rigtigt. Du blander tingene sammen.

(1+7,7%) = (1+0,077).


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2010 af grønneecilie (Slettet)

Ubs, før du sætter procenten ind i formellen tror jeg du skal dividere 7,7 % med 12 (måneder) Kan det passe? Altså så der kommer til at stå: Kn = 20.000 * (1 + 0,0064)4

- Altså fordi du kun skal finde ud af hvor meget det er efter fire måneder og det er 7,7 procent hvert år?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. november 2010 af grønneecilie (Slettet)

Uhh ja, upsss... Bare lydt til emul0c han har bedre styr på det :-)


Svar #8
21. november 2010 af Kristina0 (Slettet)

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.