Matematik

Fortolkning af en konstant.

21. november 2010 af Wolfgang9 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hele opgaven lyder som følgende:

Sammenhængen mellem antal fuglearter og størrelsen af den sø, de lever ved, kan beskrives ved funktionen
f(x)=b⋅ x0,25,  1000 ≤ x ≤ 64000 ,
hvor f (x) er antallet af fuglearter ved søen, og x er søens overfladeareal (målt i m2).
 

a) Bestem tallet b, når det oplyses, at der er 3 fuglearter ved en sø med overfladeareal 1650 m2, og bestem overfladearealet af en sø med 6 fuglearter.

Om to søer S1 og S2 gælder, at x2 =10⋅ x1 , hvor x1 er overfladearealet af S1, og x2 er overfladearealet af S2. Endvidere gælder, at f(x2)= k ⋅ f (x1) .

b) Bestem k, og beskriv, hvad dette tal fortæller om antallet af fuglearter ved de to søer.

Jeg har løst alle opgaver og bestemt k = 100.25.

Det der volder mig problemer, er, hvad dette tal k fortæller om antallet af fuglearter ved de to søer. Det ville hjælpe, hvis andre kom med deres bud? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2010 af peter lind

Det fortæller hvor mange gange antal af af fuglearter forøges, hvis arealet af søen ti-dobles


Svar #2
21. november 2010 af Wolfgang9 (Slettet)

Hvordan ved du, at antallet af fuglearter forøges, hvis arealet af søen tidobles? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2010 af peter lind

Der står x2=10*x1 altså et 10 gange så stort areal


Svar #4
21. november 2010 af Wolfgang9 (Slettet)

Men hvad har det med tallet k at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2010 af peter lind

Det skal ses sammen med at f(x2) = k*f(x1) altså k gange så mange fuglearter sammenlignet med hvad der var ved x1


Skriv et svar til: Fortolkning af en konstant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.