Matematik

Ligninger...

22. november 2010 af Jones3300 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har fået en række ligninger for i skolen idag.

jeg fik atvide hvad resultatet skulle blive til et af dem, men jeg kan bare ikke få det til at passe sammen...

Jeg ville være rigtig glad for en opsætning og en forklaring. så tror jeg sagtens at jeg kan arbejde videre.

(x+3) (-x+4) -3 (x+8) = (4+x) (4-x)

resultatet skulle være x=-14?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2010 af Nataliie (Slettet)

 Har du husket at gange ind i parentesen = -3 (x+8) ??


Svar #2
22. november 2010 af Jones3300 (Slettet)

Tror jeg har ganget det med 3 istedet for -3 :P


Svar #3
22. november 2010 af Jones3300 (Slettet)

Får du højre side af = tegnet til : 16-x2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2010 af carol_dk (Slettet)

 (x+3) (-x+4) -3 (x+8) = (4+x) (4-x)

-x2-3x+4x+12-3x-24 = 16 - x2

-2x = 28

x = -14


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2010 af mavdoo (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Ligninger...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.