Matematik

Vikingetiden - beregn højden

23. november 2010 af Leaveit (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg skal beregne højden af en dirham (en sølvmønt fra Vikingetiden)

Den vejer 3g.

2,5 cm i diameter.

Sølv har massefylden 10,5

Rumfanget er 0.29

Hvordan beregner jeg højden?


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. november 2010 af PeterValberg

 massefylden er (sikkert) opgivet i g/cm3

rumfanget (volumen) af mønten kan bestemmes som (idet vi antager at den er en cylinder)

V = h·π·r2

brug oplysningerne til at bestemme højden

0,29 = h·π·(2,5/2)2

vægten og massefylden ser ikke ud til at have betydning her i dette spørgsmål

isolér h :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. november 2010 af mette48 (Slettet)

Du mangler et par enhedder i dine oplysninger, Har du fået alle disse oplysninger eller har du selv regnet rumfanget ud?

masse= rumfang * massefylde

V=πr2h

0,29=π*(2,5/2)2*h


Skriv et svar til: Vikingetiden - beregn højden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.