Matematik

Et spørgsmål mere om vektorfunktioner

23. november 2010 af bemil (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Lige et spørgsmål mere om vektorfunktioner.

Jeg har en vektor:

OPt =  (xy) = (2t 3-t)

den kan jeg skrive som ligningen: y = 3 - 0.5x.

Kan man gøre det samme, hvis det ikke er en ret linie? Fx: 

OPt = (xy) = (t^2-2 t)
 

Jeg vil nemlig gerne tegne det i en grafregner, men er ikke så god til Maple 14...

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2010 af peter lind

I almindelighed kan du ikke. Dels kan grafen for en vektorfunktion kører rundt som for eks. en cirkel, så der kommer til at svare 2 y-værdier til samme x-værdi. Vektorfunktionen kan også have lodret tangent. I dit eksempel kan du udtrykke x som funktion af y, men ikke y som funktion af x på grund at der til en x værdi svarer 2 y værdier.


Skriv et svar til: Et spørgsmål mere om vektorfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.