Matematik

Ligning

24. november 2010 af pige24 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan løser man sådan en ligning

(x+3)(-x+4)-3(x+8)=(4+x)(4-x)

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Gang parenteserne ud og reducer. Leddene med x2 forsvinder, så det reduceres til en simpel ligning i x. Isoler x.


Svar #2
24. november 2010 af pige24 (Slettet)

Kun du evt vise det med tal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Gang parenteserne ud:

(x+3)(-x+4) = -x2 +x +12

-3(x+8) = -3x -24

(4+x)(4-x) = 16 -x2

Reducer nu den oprindelige ligning.


Svar #4
24. november 2010 af pige24 (Slettet)

Er det så?

-x"2+x+12-3x-24=16-x"2

Undskyld jeg er så bøvlet jeg ville bare sikre mig det var rigtigt.


Svar #5
26. november 2010 af pige24 (Slettet)

Help


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4, #5

Ja, det er korrekt. Reducer det nu. Leddene med x2 forsvinder.


Svar #7
26. november 2010 af pige24 (Slettet)

Tak.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.