Kemi

Bestem carbonhydridets empiriske formel

30. november 2010 af JulianeP (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder og knokler med noget kemi, men kan ikke finde ud af denne opgave!

a) Ved analyse af et carbonhydrid finder man, at 3,56 mg af stoffet ved fuldstændig forbrænding giver 11,20 mg CO2 og 4,58 mg H2O. Bestem carbonhydridets empiriske formel. 

b) Carbonhydridet er en væske. 1,62 g af carbonhydridet bringes på gasform ved opvarmning, og gassens volumen måles til 0,610 L ved 120 grader og 1,00 atm. Beregn stofmængden af idealgasloven, og beregn derefter carbonhydridets molare masse.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2010 af Anxyous (Slettet)

Beregn stofmængden af carbondioxid og vand. Ud fra det kan du beregne antallet af carbon- og hydrogen-atomer.


Svar #2
30. november 2010 af JulianeP (Slettet)

Jeg kan ikke se hvad du mener med dette?

Jeg er ikke så god til Kemi, så kan ikke se hvordan jeg skal gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 a)

carbonhydrid består af C og H

beregn den tilsvarende stofmængde CO2:

nCO2 = mCO2/MCO2

hvor mCO2 = 4,58*10^-3 g

og MCO2 = 44 g/mol

beregn den tilsvarende stofmængde H2O:

nH2O = mH2O/MH2O

hvor mH2O = 4,58 * 10^-3 g

og MH2O = 18 g/mol

så kender du forholdet mellem C og H i dit carbonhydrid


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 b)

idealgasloven

pV=nRT

isoler n og beregn. Vær opmærksom på dine enheder, disse skal stemme med den gaskonstant du bruger.

den molære masse finder du som M=m/n


Skriv et svar til: Bestem carbonhydridets empiriske formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.