Matematik

Rettelse af projektion af vektor på vektor

30. november 2010 af jossiee (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Kan det passe: 

vektor a: (5,-1) og vektor b: (2,5)

Ud fra disse vektorer kan projektionen af vektor på vektor have følgende koordinater: ((5,26)(-3,26))???


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Der kan være tale om to projektioner, nemlig

Projektionen af vektor a på vektor b

ab = (ab/|b|) b/|b| = (5/29)·(2 ; 5) = (10/29 ; 25/29) , eller

Projektionen af vektor b på vektor a

ba = (ba/|a|) a/|a| = (5/26)·(5 ; -1) = (25/26 ; -5/26)


Svar #2
30. november 2010 af jossiee (Slettet)

Jeg kan ikke se hvordan du får disse tal. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er da ellers skrevet tydeligt op.

Vektoren b/|b| er en enhedsvektor i vektor b's retning. Tilsvarende er vektoren a/|a| en enhedsvektor i vektor a's retning.

Hermed er a•(b/|b|) den med fortegn regnede længde af projektionen af vektor a på vektor b .


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2010 af PeterValberg

 Projektionen af vektor b på vektor a kan findes som:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Rettelse af projektion af vektor på vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.