Matematik

Hurtig hjælp til ligninger

02. december 2010 af jasminln (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Der er noget jeg har glemt, da det er så længe siden jeg har lavet ligninger.

Min ligning er således:

- 3x - 8 = 1

- 3x      = 1 + 8

- 3x      = 9

- x         = -3

Kan det godt passe? Og er det så ikke noget med at der ikke må være minus tegn foran X, så derfor skal man gange BEGGE sider med "-1" ?? Jeg har lige glemt om det er rigtigt det jeg siger nemlig... Hvis i lige kunne svare på det, ville det være fantastisk :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Din fremgangsmåde er rigtig ned til den sidste linie.

-3x = 9

Her kan man gange med -1 på hver side til

3x = -9

og så dividere med 3 på hver side til

x = -3 .


Skriv et svar til: Hurtig hjælp til ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.