Matematik

Problem, simpel ligning

04. december 2010 af Sacrospinals (Slettet)

Hej. det er 1000 år siden jeg har løst ligninger, den her burde været ret simpel, men jeg laver kuks i den på ét eller andet tidspunkt. kan ikke lige regne ud hvad problemet er.

5/(4-x) + 1/2 = 3

<=>

5/(4-x) =3 -1/2

herfra ville jeg så bare gange med 4-x på begge sider af lighedstegnet,

4-x * 5/(4-x)  = 3-1/2 *4-x

men så fortæller mathcad mig, at jeg får et meget mærkeligt svar.

Man skulle ikke lige tro det kunne være så svært det her (:

- hvad har jeg overset?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2010 af peter lind

Jeg er enig med mathcad. Jeg kan slet ikke se hvordan du tænker. Jeg vil gerne vide hvad du gør  i detaljer når du laver den udregning. Under alle omstændigheder er det en god ide at gå meget langsom frem, når der er knas i det.


Svar #2
04. december 2010 af Sacrospinals (Slettet)

jeg vil gange med 4-x på begge sider af lighedstegnet for at få 4-x ud af nævneren under 5.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2010 af peter lind

Det er også det du skal; men du gør det helt forkert. Gå meget langsomt frem når der er knas i det.


Svar #4
04. december 2010 af Sacrospinals (Slettet)

øh. det var ikke så brugbart.

hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2010 af peter lind

Du er som nævnt på rette vej, når du siger du skal gange med 4-x; men derefter går det galt. Du skal som jeg har nævnt gå meget langsomt frem. Start med at skrive ligningen blot med de (4-x) ganget på alle led. Gå derefter hvert enkelt led igennem og forkort ud eller gang ind, Tag kun et led af gangen. Angiv resultatet og gå derefter videre til næste led.


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. december 2010 af PeterValberg

 5/(4-x) + 1/2 = 3      (forudsat x ≠ 4)
5/(4-x) = 2½
5 = 2½(4-x)
5 = 10 -2½x
2½x = 5
x = 2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Problem, simpel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.