Fysik

Gay-Lussac og Boyle-mariottes love

05. december 2010 af Pejajode (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej:)

Er der nogen der kan forklare mig både Gay-Lussacs 1. lov og Boyle-mariottes lov?

Og hvordan kan man sammenligne dem?

Det ville være en stor hjælp!


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 Boyle-Mariottes lov siger, at p * V = k ved fastholdt T.

Dette betyder, at p og V er omvendt proportionale, og at p derfor vil falde, hvis V stiger.

Gay-Lussacs 1. lov siger, at p = k * T ved fastholdt V.

Dette betyder, at p og T er proportionale, hvilket vil sige at p stiger, hvis T gør det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2010 af mathon

Gay-Lussacs lov:

                                        p·Vo = n·R·To

                                        p·V = n·R·T                                     ved division fås

                                        V / Vo = T/To                                       

                                        (V-Vo)/Vo = (273º + t - 273º)/(273º) = Δt/273º

                                        ΔV/(Vo·Δt) = 1/273º

alle ideale gasser
har - målt ud fra rumfanget ved 0ºC - en rumudvidelseskoefficient ved konstant tryk på 1/273 grad-1


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2010 af mathon

Boyle-mariottes lov:

ved konstant temperatur

        gælder                                                 konstant   
                                                        p1·V1 = n·R·T  = p2·V2

                                                              p·V = k(onstant)


Svar #4
05. december 2010 af Pejajode (Slettet)

 1000 tak allesammen, det var en stor hjælp! :D


Skriv et svar til: Gay-Lussac og Boyle-mariottes love

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.