Kemi

pH- beregning

05. december 2010 af muju (Slettet) - Niveau: B-niveau

  jeg har en opgave som jeg ikke kan finde ud af at løse den lyder sådan:

En opløsning af ammoniumchlorid er sur, fordi ammonium-ionen er svag syre. Chloridionen er kun en uhyre svag base, og den har derfor ingen indflydelse på opløsningens pH.

2,54g NH4 opløses i vand og der fyldes på med vand så opløsningens volumen bliver 500mL. Beregn pH i den færdig opløsning


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2010 af mathon

NH4Cl:

                                    NH4Cl (aq)   <--->  NH4+ (aq)  +  Cl- (aq)
                                        1                             1
 

                                     

                  cs = n/V = (m/M)/V = ((2,54 g)/(53,50 g/mol))/( 0,5 L) = 0,094953 M

brug formlen for pH-beregning af
en svag syre

                              pH = (1/2)·(pKs - log(cs))

                              pH = (1/2)·(9,25 - log(cs))


Svar #2
05. december 2010 af muju (Slettet)

hvor kommer 9,25 fra ellers så forstår jeg alt og tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2010 af mathon

                     pKs(NH4+) = 9,25 i kemiDATAbog


Skriv et svar til: pH- beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.