Kemi

pH- beregning

05. december 2010 af muju (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har svæRT VED AT løse denne opgave så jeg vil sætte meget pris på hvis nogen kan hjælpe mig.

en opløsning af HCl i vand har pH-værdien 2,3. hvad bliver pH værdien hvis man tilsætter 25mL rent vand til 25mL aaf denne opløsning


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2010 af dnadan (Slettet)

Her har du et (stort) hint:

pH=2,3

pH=-log(H+)=-log(cHCl), beregn her koncentrationen af HCl.

Beregn stofmængden ved:

VHCl=25mL

Herefter benyttes denne stofmængde samt understående volumen

VTotal=50mL

til at bestemme den nye koncentration af HCl

Herefter kan pH bestemmes ved det markerede.

Håber det hjalp :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2010 af mathon

      [H3O+] = 10-pH = 10-2,3 = 0,005012 M

      25 mL af denne opløsning indeholder
                                                                            n(H3O+) = (0,025 L)·(0,005012 mol/L) = 1,253·10-4 mol

   
fortyndes med 25 mL vand
        haves
                                                                           1,253·10-4 mol H3O+ i 50 mL opløsning
hvoraf
                                                                            [H3O+] = n/V = (1,253·10-4 mol)/(0,050 L) = 0,002506 M

                                                                            pH = -log([H3O+]) = -log(0,002506) = 2,6

    
 


Svar #3
05. december 2010 af muju (Slettet)

du r for sej malton


Skriv et svar til: pH- beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.