Kemi

pH- beregning

05. december 2010 af muju (Slettet) - Niveau: B-niveau

 beregn pH af syreopløsningen 0,100 HF


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2010 af badooo (Slettet)

Ja, hvordan har du mon tænkt dig det skulle gøres?


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. december 2010 af badooo (Slettet)

Og inden mathon kommer og giver dig svaret, kan du kigge i nogle af de andre tråde du har oprettet idag vedr. samme emne. Du bliver nødt til at lære det, istedet for at få andre til det. Det ender bare med at bide dig i røven senere, hvis du ikke tager dig sammen.


Svar #3
05. december 2010 af muju (Slettet)

jeg ved at man bare skal bruge formlen pH=1/2*(pKs-log(Cs))

og den løses sådan 1/2*(3,17-log(0,100))= 2,085

men jeg vil gerne have det bekræftet og ikke at andre gøre det for mig


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2010 af badooo (Slettet)

Generelt set bør du skrive din udregning så vi kan se den og rette den, istedet for bare at smide spørgsmålet med en "lav den lige"-attitude.

Såfremt det er en svag syre (og det er det jo næsten), så ser det korrekt nok ud.


Svar #5
05. december 2010 af muju (Slettet)

 det huske jeg til næste gang


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. december 2010 af mathon

                 pKs(HF) = 3.45    hvilket indikerer middelstærk syre

hvorfor

                        pH = -log((-Ks+√(Ks2+4·Ks·cs))/2)

...................

   Ks = 10-pKs = 10-3,45
   cs = 0,100 M


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. december 2010 af mathon

                Define c = 0.1
                Define k = 10^(-3.45)

                -ln((-k+(k^2+4*k*c)^0,5)/2)/ln(10)                  output = pH


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. december 2010 af badooo (Slettet)

Arh, ja. Som mathon (self.). Havde overset (og aldrig nogensinde i mit liv brugt) den formel :)


Skriv et svar til: pH- beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.