Matematik

Omsætning i en virksomhed

06. december 2010 af JuliesMartin (Slettet) - Niveau: B-niveau

 
Omsætningen i en virksomhed var 942.000 kr. i år 2000. Omsætningen er siden faldet med 2 % om
året.

a) Bestem forskriften for den funktion, f, der angiver omsætningen x år efter år 2000.

-> Svaret her skulle gerne være f(x) = 942000(0.98)^x

b) I hvilket år forventes omsætningen at komme under 700.000 kr.?

Men mit problem kommer i opgave b, jeg kan simpelthen ikke huske hvordan man gør.

Vil sætte meget pris på jeres hjælp - på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2010 af mathon

                                942.000·0,98x  = y                                       divider med 942000

                                0,98x = (y/942.000)                                      logaritmér

                                log(0,98)·x = log(y/942.000)                         divider med log(0,98)

                                x = log(y/942.000)/log(0,98)

                                x = log(700.000/942.000)/log(0,98)


Svar #2
06. december 2010 af JuliesMartin (Slettet)

Mange tak for hjælpen, har ikke lige fået fat på det der med logaritmer endnu ;)


Skriv et svar til: Omsætning i en virksomhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.