Matematik

Differentiering - potens

06. december 2010 af Imprafir (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er lidt i tvivl om regneregler, når man fx skal differentiere: f(x) = (4x+6)^5


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2010 af mathon

differentiation af sammensat funktion

                       u = 4x+6

                       u ' = 4

                       f(x) = u5

                       f '(x) = 5·u5-1·u '

                       f '(x) = 5·u4·4

                       f '(x) = 20·u4

                       f '(x) = 20·(4x+6)4


Svar #2
06. december 2010 af Imprafir (Slettet)

Så den kan ikke differentieres mere, eller...? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2010 af mathon

               ...dit spørgsmål viser, at du ikke ved nok om differentiation af sammensat funktion...   ;-)


Skriv et svar til: Differentiering - potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.