Matematik

Undersøg om .. er løsning til ligningen..?

06. december 2010 af VidenSøger (Slettet)

 Hej :)

Jeg skal undersøge om 1/2 er løsningen til ligningen 8x3+2x2+x-3/2=0 .. Skal man så ikke reducere den til en 2.gradsligning og finde nulpunkterne?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt x = 1/2 i ligningen. Hvis udtrykket på venstre side giver 0, er 1/2 en løsning i ligningen.


Svar #2
06. december 2010 af VidenSøger (Slettet)

 nej den er ikke 0! men n'tegradspolynomier er de altid lig med 0?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man kan ikke sige, at et n'tegradspolynomium altid er lig med nul. Et polynomium er en funktion p(x) af x. Rødderne i polynomiet er løsningerne til ligningen p(x) = 0 .


Svar #4
06. december 2010 af VidenSøger (Slettet)

 #3: d.v.s. y er 0? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, hvis man betragter grafen for funktionen y = p(x) , drejer det sig om at løse y = p(x) = 0 .


Skriv et svar til: Undersøg om .. er løsning til ligningen..?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.