Matematik
Egentlige vektorer
23. april 2005 af
Markus (Slettet)
Dav.
|a|=5, |b|=3 og v=60.
Man skal finde den værdi af t for hvilken (ta+b) står vinkelret på a. t er et tal.
Jeg har fundet t=-3/10.
Hvordan redegører man for, at (ta+b)er en egentlig vektor? Dette skal helst gøres UDEN at regne konkret med koordinaterne, da opgaven er løst uden brug af disse, men ved regneregler for skalarprodukt.
På forhånd tak for hjælpen!
|a|=5, |b|=3 og v=60.
Man skal finde den værdi af t for hvilken (ta+b) står vinkelret på a. t er et tal.
Jeg har fundet t=-3/10.
Hvordan redegører man for, at (ta+b)er en egentlig vektor? Dette skal helst gøres UDEN at regne konkret med koordinaterne, da opgaven er løst uden brug af disse, men ved regneregler for skalarprodukt.
På forhånd tak for hjælpen!
Svar #1
23. april 2005 af Epsilon (Slettet)
Det er korrekt, at t = -3/10 gør vektorerne a og ta+b ortogonale.
Til redegørelsen;
Udregn det skalære produkt af ta+b med sig selv;
(ta+b)*(ta+b)
og husk, at dette er nul, hvis og kun hvis ta+b er nulvektoren.
//Singularity
Til redegørelsen;
Udregn det skalære produkt af ta+b med sig selv;
(ta+b)*(ta+b)
og husk, at dette er nul, hvis og kun hvis ta+b er nulvektoren.
//Singularity
Svar #2
23. april 2005 af Markus (Slettet)
Mange tak!
Hvis du har tid/lyst så kig gerne i https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=89207.
Hvis du har tid/lyst så kig gerne i https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=89207.
Skriv et svar til: Egentlige vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
