Matematik
Parametfremstilling for en linje
23. april 2005 af
spiderwebby (Slettet)
Nu igen en opgave om parameterfremstilling.
Opgaven lyder:
I et koordinatsystem har en ret linje m parameterfremstillingen
(x over y) = (5 over 4)+t(4 over 3)
og en vektor a er bestemt ved a = (2 over 4)
Først skal man beregne den spidse vinkel mellem linjen og vektoren. Den har jeg fået til 65,22 grader.
Men hvordan beregner jeg koordinatsættet til vektor a's projektion på m.
Opgaven lyder:
I et koordinatsystem har en ret linje m parameterfremstillingen
(x over y) = (5 over 4)+t(4 over 3)
og en vektor a er bestemt ved a = (2 over 4)
Først skal man beregne den spidse vinkel mellem linjen og vektoren. Den har jeg fået til 65,22 grader.
Men hvordan beregner jeg koordinatsættet til vektor a's projektion på m.
Skriv et svar til: Parametfremstilling for en linje
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
