Matematik

Løs ligningen

07. december 2010 af Iman3b (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Nogle der kan hjælpe mig med at løse denne ligning?

(-2 over x^2-4) * (x-2 over 4) = 0

Vil også hjælpe med at se udregningen :]


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 Benyt nulreglen til at løse den.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2010 af PeterValberg

 hvilket betyder at:

løs dem hver for sig :-)

bemærk x≠2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2010 af PeterValberg

 der er ingen løsning :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
07. december 2010 af Iman3b (Slettet)

men facit siger 2, -3/2 ???

Kan bare ikke få det til at passe.


Svar #5
07. december 2010 af Iman3b (Slettet)

det er derfor jeg gerne vil se hvordan andre har udregnet opgavet :S


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Måske det skal læses som skalarproduktet af to vektorer, der er nul:

(-2 ; x2 -4) • (x-2 ; 4) = 0 ,

dvs

-2(x-2) + 4(x2-4) = 0, eller

(x-2)·(-2 +4(x+2)) = 0, eller

(x-2)·(4x + 6) = 0, eller

4·(x-2)·(x + 3/2) = 0     ⇒      x = 2 ∨ x = -3/2


Svar #7
07. december 2010 af Iman3b (Slettet)

Det giver meget mere mening nu. Tak for hjælpen :]


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. december 2010 af PeterValberg

 okay, den havde jeg ikke set, - Andersen11, du er bare for skarp i aften .-) respekt....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
07. december 2010 af Iman3b (Slettet)

vent.. forstår ikke hvor (x-2)·(4x+6)=0 og 4(x-2)·(x+3/2) kom fra? :S


Brugbart svar (1)

Svar #10
07. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ved linien

-2(x-2) + 4(x2-4) = 0 ,

ses, at (x-2) er en fælles faktor i begge led, der kan sættes udenfor:

-2(x-2) + 4(x+2)(x-2) = 0, så

(x-2)(-2 + 4(x+2)) = 0 , eller

(x-2)(-2 + 4x + 8) = 0 , eller

(x-2)(4x + 6) = 0 , eller

(x-2)·4(x + 6/4) = 0, eller

4·(x-2)(x + 3/2) = 0


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.