Matematik

Kuglens skæringspunkt

08. december 2010 af jossiee (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Kuglens ligning: (x-16)^2+(y+21)^2+(z+111)^2=452. 

hvordan finder jeg kuglens skæringspunkt med z-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2010 af mathon

z-aksens punkter
har koordinatformen
                                             (0,0,z)

hvoraf

             kugleskæring med z-aksen
             kræver
                                (x-16)2+(y+21)2+(z+111)2- 452 = 0    samt      x = 0 og y = 0
dvs
                                (0-16)2+(0+21)2+(z+111)2- 2025 = 0
                       

skæringspunkter:               S1 = (0,0,?1)           S2 = (0,0,?2)
                                
 

      


Skriv et svar til: Kuglens skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.