Fysik

PLzz det haster virkelig HJÆLP plzzz plzz HJÆLP!!! resonans

09. december 2010 af Lillozz (Slettet)

• Længden L= 1 m og lydenshastighed v=343 m/s

Bestem  λ_0 og grundefrekvensen f_0 for det åbne rør

Grundtone
Regneeksempel for λ_0:
Vi benytter formlen for et åbent resonansrør
L=(n+1)•λ_n/2
Vi indsætter værdierne og isolere λ_n
1 m=(0+1)•λ_n/2
? Ligningen løses for λ_n vha. CAS-værktøjet WordMat.
λ_n=2•m
Regneeksempel for f_n:

For at finde frekvensen, benytter vi formlen forneden

V=f•λ
Vi isolerer f og indsætter værdierne

V=f•λ
? Ligningen løses for f vha. CAS-værktøjet WordMat.
f= V/λ

f=(343 m/s)/(2 m)≈171,5 s
Omregning til Hz
Hz=1/(171,5 )=0,0058309
Regneeksempel for f_n/f_0:
f_n divideres med grundtonen for f_n:
f_n/f_0 =0,0058/0,0058=1,0
 

Ser det rigtig ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Det er korrekt med den undtagelse, af din frekvens har forkert enhed. Den angiver i s-1 som allerede er Hertz. Din tone har altså en frekvens på 171 Hz.


Svar #2
10. december 2010 af Lillozz (Slettet)

mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: PLzz det haster virkelig HJÆLP plzzz plzz HJÆLP!!! resonans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.