Matematik

forkort..

10. december 2010 af 215 (Slettet)

 Kan ikke helt få denne forkortet.. hjæp..

Vedhæftet fil: isolereing.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2010 af pensionist (Slettet)

Gang ud og reducer. Hvor langt er du nået ?


Svar #2
11. december 2010 af 215 (Slettet)

 mv= mv + dvm + dmv +dmdv - dmv + dmv_ex

mv-mv= dvm  - dmv + dmv + dmdv + dmv_ex

0 = 0 + dmv + dmdv + dmv_ex

det skulle give mdv = -dmv_ex - dmdv


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2010 af badooo (Slettet)

Altså jeg kalder vex for a. Det andet er sgu for dumt.

mv = (m+dm)*(v+dv)+(-dm)(v-a) = mv + dvm + dvm + dmdv - dmv + dma <=>

mv - mv + dvm + dvm - dvm + dmdv + dma = 0

dvm + dmdv + dma = 0 <=> dvm = -dmdv - dma


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2010 af badooo (Slettet)

Og så er det jeg nærlæser:

0 = 0 + dmv + dmdv + dmv_ex  - prøv at trække dmv fra på hver side. Prøv derefter at gange hele svineriet igennem med -1. Du vil blive forbløffet. :)


Svar #5
11. december 2010 af 215 (Slettet)

 har du ik lavet en fejl .. ?
dm*v = dvm ?..


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. december 2010 af badooo (Slettet)

Om du siger d*v*m eller d*m*v er totalt ligegyldigt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2010 af badooo (Slettet)

Men vi ændrer det da bare for din skyld.

mv = (m+dm)*(v+dv)+(-dm)(v-a) = mv + dmv + dmv + dmdv - dmv + dma <=>

mv - mv + dmv + dmv - dmv + dmdv + dma = 0

dmv + dmdv + dma = 0 <=> dmv = -dmdv - dma


Svar #8
11. december 2010 af 215 (Slettet)

er det ligegyldigt at man siger differensen af hastigheden gange med masse er det samme som ændring i masse gange med masse ?..


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. december 2010 af badooo (Slettet)

Hvad snakker du om? For mig er det matematik og ikke fysiske variable? Så må du poste i fysik, hvis du vil have fysikrelaterede svar.


Svar #10
11. december 2010 af 215 (Slettet)

 mv = (m+dm)*(v+dv)+(-dm)(v-a) = mv + dvm + dmv + dmdv - dmv + dma <=>


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. december 2010 af pensionist (Slettet)

Det er jo raketligningen!  Når vi har reduceret og ser bort fra dm*dv , der er en uendelig lille størrelse - og har divideret med dt så er det der er tilbage:

m*(dv/dt) = vex*(dm/dt)


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. december 2010 af pensionist (Slettet)

Ups - mig og fortegn :-)

dv = - vex• dm/m er nok mere korrekt, det er hastigheden, vi skal finde ikke accellerationen.


Skriv et svar til: forkort..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.