Matematik

Differentialregnings problemer!

10. december 2010 af cecece (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej jeg har har en opgave som jeg sidder fuldstændig fast med, håber virkelig at der nogen der vil hjælpe mig, den skal laves færdig mandag d. 13 december 2010.

her kommer den:
 

En sten kastes fra en højde på 30 m. Den tilbagelagte strækning s (målt i meter) som funktion af tiden f(målt i sekunder fra det tidspunkt stenen kastes) er givet ved:

s(t)=4,9*t^2+0,5*t

hvor enhederne i konstanterne er undertrykt

a) Bestem stenen hastighed s'(t) til tidspunktet t. Husk at angive enheden for hastigheden.

b) beregn stenens acceleration s''(t). Husk at angive enheden.

c) beregn s'(0) og s'(5). hvad fortæller disse størrelser om stenen fald?

d) hvor lang tid er stenen om at falde til jorden? hvor stor er hastigheden af stenen i det øjeblik den rammer jorden?

på forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Find den afledede s'(t) af s(t)

b) Find den afledede s''(t) af s'(t)

c) Indsæt t=0s og t=5s i den fundne forskrift for s'(t)

d) Løs ligningen s(t) = 30m og beregn s'(t) til det fundne tidspunkt.


Svar #2
11. december 2010 af cecece (Slettet)

altså i de de første opgaver skal jeg differentiere s'(t) og s''(t)?

de næste to forstår jeg ikke. 

Jeg er virkelig dårlig til differentialregning, så håber at der er nogen der vil prøve at forklare opgaven mere med at indsætte i formlerne. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2010 af mathon

prøv nu at differentiere s(t)


Skriv et svar til: Differentialregnings problemer!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.