Fysik

Stående bølger -orgelpibe HJÆLP DET HASTER...plzz det er vigtigt

10. december 2010 af Lillozz (Slettet)


b) Grafen med 1/f_0 udad 1.aksen og L opad 2.aksen:

Hvilken sammenhæng kunne det tyde på? Opskriv en formel- husk enheder på konstanterne.
Grafen viser en lineær; det kan vi se på ligningen y=178,8x-0,0233 dvs. y=ax-b.
Vi kan opskrive en formel: L_målt=(1/2)•1/f_0 -k
 

 jeg forstår ikke, hvordan min lærer er kommet frem til formlen. Er der nogen, der kan hjælpe mig?

c) Opskriv ved hjælp af bølgeligningen et udtryk for 1/f_0 , hvor L_eff indgår. Brug formlen ovenfor så L (målt) indgår og sammenlign med formlen fra b).
(λ_0•f_0=V)/(2L•f_0=V)
Isolerer L
L=V/2•1/f_0
L_eff=1/2 V•1/f_0
L_Målt+k=1/2 V•1/f_0
L_målt=(1/2 V)•1/f_0 -k

jeg skal sammenligne med formlen fra b...HJÆLP!!

d) Bestem lydens hastighed og bestem hvor langt uden for rørets ende bugen ligger.

hvordan gør jeg det?


Skriv et svar til: Stående bølger -orgelpibe HJÆLP DET HASTER...plzz det er vigtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.