Fysik

translatorisk energi for kugle ned af skråt plan

11. december 2010 af Kim987 (Slettet)

Hej. 

Jeg har i SRP lavet et forsøg om energibevarelse, hvor jeg lader en kugle trille ned ad en skråt plan, hvorefter den tilsidst laver et bevægelsen for et skråt kast, idet den falder imod jorden. Det er lykkes for mig at beregne den roterende energi samt de potentielle energi. 

Jeg ved godt, at epot=etrans+erot. Men er der ikke andre måder at udregne etrans på? Forskellen mellem erot og epot er nemlig kun på 8 % - er det for meget eller for lidt? 

Tusind tak for hjælpen på forhånd! 

Kim987


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2010 af peter lind

Det fremgår ikke på hvilken måde du har beregnet Etrans og hvad du har målt


Svar #2
11. december 2010 af Kim987 (Slettet)

 Hej. Jeg tror, du mener, hvordan jeg har regnet erot: 

jeg har regnet erot ud fra formlen: 

erot=(1/5)*m*((R^2)/(r^2))*v0^2 

Hvor R er kuglens radius og r er den effektive radius

Hvor v0 er bestemt ud fra: 

y=x*tan(a)-(g/(2*v0^2)*(1+tan^2(a))*x^(2)

Håber det var informationer nok, ellers skriver I bare igen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2010 af peter lind

Du spørger om en anden måde at beregne Etrans på. En anden måde en hvad? Det drejer sig om et forsøg, du har lavet og jeg ved absolut intet om hvad du har målt eller i det hele taget næsten intet om forsøget. Det gør det ret umuligt at svare.


Skriv et svar til: translatorisk energi for kugle ned af skråt plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.