Matematik

srp - mat spørgsmål

11. december 2010 af averoma24 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Til metoden gør Longomontanus brug af følgende formel for vinklerne A, B og A’=90°-A:
sin(A)sin(B)=½[sin(A’+B)-sin(A’-B)]
Formlen kan også skrives på følgende form:
sin(A)sin(B)=½[cos(A-B)-cos(A+B)]
Dette er også den form vi kender i dag, hvor den går under navnet den logaritmiske formel.
 

Vis, at den formel Longomontanus benytter, kan omskrives
til den logaritmiske formel. Vink: gør brug af overgangsformlen
cos(ν) = sin(90°- ν).

nogen som please kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt vinket i opgaven.

sin(A)sin(B) = ½[sin(A’+B)-sin(A’-B)]

                      = ½[sin(90º-A+B)-sin(90º-A-B)]

                      = ½[sin(90º-(A-B))-sin(90º-(A+B))]

                      = ½[cos(A-B)-cos(A+B)]


Svar #2
11. december 2010 af averoma24 (Slettet)

nåårh ok, tak! :)


Skriv et svar til: srp - mat spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.