Fysik

Betydning af v0y og v0x

12. december 2010 af Ghanilia (Slettet)

Hej

Jeg har følgende to ligninger:

1) x(t)=vx0t+x0
og
2) y(t)=-(1/2)gt2+vy0t+y0

hvoraf denne udledes:

y = - (g/2v20x) * x2 + (v0y/v0x)*x

Er nogen villige til at forklare hvad vx0 og vy0 er og hvilken enheder de har?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. december 2010 af peter lind

vx0 og vy0 er hastigheden til tiden 0


Svar #2
12. december 2010 af Ghanilia (Slettet)

vx0 er ned ad x-aksen og vy0 er oppe ad y-aksen.. er de så begge hastigheder på hver deres akse?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2010 af peter lind

Det er stadigvæk hastighederne til tiden t=0


Skriv et svar til: Betydning af v0y og v0x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.