Matematik

opgave 4 - vektor

13. december 2010 af DethosSussi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens.

kunne godt tænke mig lidt hjælp til denne opgave.

Om vektorerne a og b oplyses, at |a| = 2 og . b = 2a-3a

Bestem vinklen mellem a og  b og arealet af det parallelogram, der udspændes af a og b .
 

Står lidt på bar bund da jeg ikke ved hvad jeg skal fortage mig.

// sussi


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2010 af NejTilSvampe

sikker på der ikke mangler én oplysning?


Svar #2
13. december 2010 af DethosSussi (Slettet)

 Ja det er at hvad jeg har fået oplyst , tænkte også det samme i første omgang, men spurgte så min lærer og det er kun det her vi får oplyst


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2010 af NejTilSvampe

 det er mig en gåde hvorfor der står b = 2a - 3a... en normal opgavebeskrivelse ville altid skrive b = -a, det giver simpelthen ingen mening i mit hovede.

A = |det(a,b)| = sin(v)*|a|*|b| = sin(v) * a^2   Du har a, men du har hverken A eller v. Det er en ligning med to ubekendte..


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jeg er helt enig, at det ikke giver nogen mening med en oplysning som b = 2a - 3b = -a . Så er vektorerne a og b jo parallelle, og der er ikke noget egentligt parallelogram udspændt af vektorerne.


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. december 2010 af PeterValberg

 hun har tidligere startet samme spørgsmål i denne tråd: www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx

hvis man kigger i det vedhæftede dokument frem går det at i opgaveteksten herover:

Om vektorerne a og b oplyses, at |a| = 2 og . b = 2a-3a

Bestem vinklen mellem a og b og arealet af det parallelogram, der udspændes af a og b .

skal der i virkeligheden stå

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. december 2010 af NejTilSvampe

 det er så irriterende sådan noget for at være helt ærlig -.-'

det vil svare til at du har en trekant hvor  den ene katete  er 2*2 den anden er 3*2, og b er så hypotenusen.

så 4^2 + 6^2 = 16 + 36 = 52 = b^2

og vi kan så bruge tangens til at bestemme vinklen mellem de to vektorer... det er svært at forklare i tekst, så prøv at tegn det.

tan(v) = mod/hos = 3*2 / 2*2 = 3/2 => v = 56,31o

arealet er da  A = sin(56,31o)*2*√56 = 12,45

hvis jeg har forstået opgaven rigtigt, men kl. er 10 minutter i 7 så det har jeg garenteret ikke :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. december 2010 af mathon

måske er der faldet et "tværvektor-tegn" ud
i kommunikationsoverførslen

sammenlign med
www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx


Skriv et svar til: opgave 4 - vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.