Matematik

Cirkelens areal

13. december 2010 af Rusland (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Hvordan finder man cirkelens areal når kun omkredsen er kendt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2010 af mathon

                      Ac = π·r2 = π·(Om/(2π))2 = Om2/(4π)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2010 af mette48 (Slettet)

Omkreds = π 2r ⇒ r = omkreds/2π

Areal=πr2=  π(omkreds/2π)2 =omkreds2/4π

måske er det nemmest for dig først at finde r (første linie) og derefter indsætte r i formlen for arealet.


Skriv et svar til: Cirkelens areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.