Matematik

det skrå kast argh!!

13. december 2010 af averoma24 (Slettet) - Niveau: A-niveau

opgaven lyder:

i denne opgave hvor en bold kastes afsted med en fart på v og en vinkel u i forhold til vandret,boldens position (x,y) til tiden t er

v = v1*t'

y = v2*t-½*g*t^2

hvor v1 og v2 er begyndelseshastigheden i vandret og lodret retning

opstil en formel for den maksimale højde, yMAX

find v1 og v2, når xn = 15 og yMAX = 5 og g sættes til 10.

beregn vinkel u

har VIRKELIG brug for hjælp :(

anyone??


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2010 af peter lind

Når bolden er højst er hastigheden i den lodrette retning 0


Svar #2
13. december 2010 af averoma24 (Slettet)

hvordan ved man så hvad den maksimale højde er?:)

siger man

ymax = 0*2*t-½*g*t^2
 

hmm :(...


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2010 af peter lind

Nej. Find v(t) (hastighed i lodret retning) og sæt denne lig 0. Dette giver tiden når bolden er højest.

En anden mulighed er at bruge energibevarelse.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:kast.doc

Skriv et svar til: det skrå kast argh!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.