Matematik

hjælp til at finde centrum.?

14. december 2010 af cille272 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 jeg sidder her og laver noget matematik, og jeg er simpelthen gået HELT i stå, håber i kan hjælp HURTIGST muligt:)

spørgsmålet lyder:

Forklar hvordan du bestemmer, hvor tæppets centrum skal ligge.

fakta: Til manegen skal de have et nyt tæppe. tæppet skal:

-være cirkelformet.

-være så stort som muligt.

-netop røre de 3 teltpæle.

imellem pælene er der 6 cm på en lineal.

målestoksforhold. 1:150

på forhånd tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2010 af mathon

i en ligesidet trekant ( 9 m)
er
            højde, median, vinkelhalveringslinje og midtnormal sammenfaldende.
            Medianerne deler hinanden i forholdet 1:2 regnet fra fodpunktet.

            h = √(3)/2·(9 m)

            R = m·(2/3) = h·(2/3) = √(3)/2·(9 m)·(2/3) = 3√(3) m
når
            R er radius i den omskrevne cirkel til den af teltpælene dannede ligesidede trekant
 


Skriv et svar til: hjælp til at finde centrum.?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.