Matematik

beregn omløbstid med formel?

14. december 2010 af cimbox (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 Hej!

det er fs10 opgave om stjerner planter osv.

jeg har fået at vide at når man kender en månes afstand til jupiters centrum, kan månens omløbstid beregnes med denne formel : t(omgangstid) = 1,55 X 10-7(potens) X √r3 

r er afstand til jupiters centrum i km. den er 671 000 km

håber i kan hjælpe mig


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Jamen så er det da bare at indsætte r:

t = 1,55*10^-7*√(671000)^3

Skal du også ha' hjælp til at taste det ind på lommeregneren - ?


Svar #2
14. december 2010 af cimbox (Slettet)

 ja tak!


Svar #3
14. december 2010 af cimbox (Slettet)

 og et resultat?!


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Beklager - jeg kan ikke nå din lommeregner -


Svar #5
14. december 2010 af cimbox (Slettet)

 men når jeg taster det du skrev ind, så siger den syntax error?


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Prøv med en parentes omkring "-7" og husk, at minus'et i "-7" skal være det minus med parentes omkring på tastaturet.

85,195


Svar #7
14. december 2010 af cimbox (Slettet)

Stadig uden held? 

kan du prøve at lave hele regnestykker på din lommeregner? 

vil gerne høre hvad du får, har prøvet nogle alternativer, kan være et af dem er korrekt


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Har selvfølgelig prøvet - det virker fint.

Du på tjekke alle parenteser

huske, at * betyder "gange" (x)

huske, at kvadratrodstegnet selv sætter begyndelsesparentesen

og huske, hvad jeg skrev i # 6

1,55x10^(-7)x√(671000)^3


Svar #9
14. december 2010 af cimbox (Slettet)

 altså den nægter alt! har virkeligt forsøgt længe. kan du ikke sige hvad din lommeregner kommer frem til?

ved godt det kommer til at lyde krævende, men har forsøgt mig med en del efterhånden


Brugbart svar (1)

Svar #10
14. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Skal du osse ha´hjælp til at læse nederst i svar # 6 - ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#9

hvilken lommeregner bruger du?


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det står vist allerede i #6

t = 1,55·10-7·√(671000)3 = 1,55·10-7·(67,1·104)3/2 =1,55·67,13/2·10-7·106 =851,9527·10-1 = 85,195

Og dette er udregnet i Excel.

Kun du selv kan afgøre, hvad enheden er for t .


Svar #13
14. december 2010 af cimbox (Slettet)

 gud, det havde jeg slet ikke set! 

skal se om jeg kan få min til det også, jeg begynder at tro den er kaput

jeg takker for hjælpen, og så du må ha´ en god aften!


Brugbart svar (0)

Svar #14
14. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Texas Voyage 200 - men oghså den ældgamle TI-68 giver samme resultat


Svar #15
14. december 2010 af cimbox (Slettet)

Jeg har forsøgt med en texas math explorer, en sagitta (ukendt model) og en texas ti-30x 2 s


Brugbart svar (0)

Svar #16
14. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Det kan være, du skal rense neglene ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #17
14. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Selv lommeregneren, der er indbygget i Windows, kan klare det.


Skriv et svar til: beregn omløbstid med formel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.