Matematik
Skriftlig prøve - tips
Jeg skal meget snart op til FSA i Matemtik skriftlig (på torsdag)...
Derfor vil jeg blive glad for at høre, hvordan I ville have forberedt jer?
Hvad kan jeg gøre som forberedelse op til matematik-eksamen?
Mange tak!
Svar #1
25. april 2005 af Slinky (Slettet)
Sådan plejer jeg i hvert fald at gøre op til eksamener. Det eneste du kan gøre er at have udstyret klar (skriveredskaber, lineal, passer, lommeregner, evt. nye batterier mv.), og evt. løse et par opgaver dagen før, hvis du har sådan nogle.
Men at læse op til en skrifligt prøve er omsonst, hvis du spørger mig. Held og lykke :)
Svar #2
25. april 2005 af hilo (Slettet)
du skal formentlig op til det på torsdag, som alle andre 9. klasse elever.
Personligt tager jeg det med en gram salt..., men da det er på torsdag, ville det være en god ide at se lidt på nogle af de færdighedsark du tidligere har fået, se hvilke opgave typer du bliver stillet overfor. regn evt. et par opgaver.
Dagen før dagen altså på onsdag, skal du slappe af, det gør jeg. På torsdag kan du vågne lidt tidligere end ellers for at løbe en halv time, inden "fsa".
det er smag og behag, hvordan man selv foretrækker at foreberede men sådan gør jeg på onsdag.
ps. husk dine notater hvis du er afhængig af dem.....
Svar #3
25. april 2005 af Ninao (Slettet)
Svar #4
25. april 2005 af danielruhmann (Slettet)
ps. hvis du virkelig har problemer med matematikken, så se om du kan smule din mor med i dit penalhus.
Svar #5
26. april 2005 af Mester_Bean (Slettet)
Og Ja! god Ide, prøver at smugle min mor med i mit penalhus :D
Svar #6
26. april 2005 af Epsilon (Slettet)
http://pub.uvm.dk/2004/orientering/kap06.html
//Singularity
Svar #7
26. april 2005 af Epsilon (Slettet)
Her er et par tips, som muligvis kan bruges til forberedelse til fsa i matematik;
- læs listen over tilladte hjælpemidler igennem. Alle folkeskoleelever har fået udleveret et lille hæfte fra Undervisningsministeriet med formelle informationer om folkeskolernes afgangsprøver
- regn (eventuelt på tid) et færdighedssæt og et problemløsningssæt fra et af de seneste år
- sørg for at kunne de elementære regneregler;
(a ± b)^2 = a^2 + b^2 ± 2ab (1)
(a+b)(a-b) = a^2 - b^2 (2)
samt hvordan man hæver "plus- hhv. minus-parenteser."
Ud fra de foregående års prøver at dømme, virker det overvejende sandsynligt, at der ligeledes i dette års færdighedsprøve kommer et par opgaver, hvor man skal;
- reducere et udtryk
- løse en ligning
Formelsamlingen er som bekendt ikke et tilladt hjælpemiddel ved færdighedsprøven, og derfor er det en god idé at kunne de få nødvendige ligningsløsningsregler og 'parentes-regneregler' udenad.
//Singularity
Svar #8
26. april 2005 af Mester_Bean (Slettet)
Når jeg får min karakter tilbage, poster jeg den lige på i denne tråd!
Held og lykke til andre :)
Svar #10
28. april 2005 af Waterhouse (Slettet)
Sådan er det heldigvis ikke på gym...
Svar #12
28. april 2005 af hilo (Slettet)
et ret nemt sæt, som jeg gætter på at have hundreder fejl i netop pga. spidsfindige formuleringer....
Ville lige høre hvordan det gik med andre...
Svar #14
28. april 2005 af Tissi (Slettet)
Opgaven lød således:
Beregn det mulige antal tv-seere ældre end 12 år i TV2/Nords område.
Fattede brik af den opgave. Nogen der kan forklare?
Ved siden af var der så en firkant med antal seere fordelt på de forskellige tv2-kanaler (tv2/Nord, tv2/Fyn etc.)
~ Tissi
Svar #15
28. april 2005 af hilo (Slettet)
Svar #16
28. april 2005 af Tissi (Slettet)
Nej, det var ikke den. Det var den næste opgave. Og desuden var det ikke tv2/Nord men tv2/Bornholm.
~ Tissi
Svar #17
28. april 2005 af blackduck (Slettet)
I rækken helt til højre stod hvor mange % af de mulige seere der så programmet. I rækken ved siden af til venstre stod hvor mange tusinde seere der så programmet. Jeg mener der var 86 tusinde for TV2/Nords:
100 / 21 * 86 = 409,52
Svar #19
29. april 2005 af Mester_Bean (Slettet)
Færdighedsregningen lavede jeg helt fint uden problemer, men fordi problemsættet var så nemt, tror jeg at jeg har et par fejl i den... har allerede fundet én fejl, på grund af at jeg læste forkert! Det er den der opgave 5.2...
Der står: Beregn det beløb TV2/Nord fik i 2002... Jeg gangede jo bare Farve-Tv Licens prisen med Farve-TV licensejer, og Sort/hvid-licens prisen med Sort/hvid ejere, og lagde det til sidst sammen og regnte ud fra det! Men så i sidste 5 min. af prøven, fandt jeg ud af, at der stod, at de havde angivet afgiften PR. HALVE ÅR!!! ... Hvor latterligt synes jeg... så jeg kunne ikke nå at rette den, ved bare at gange med 2! :'(
