Kemi

Hvordan beregner man pH?

14. december 2010 af VidenSøger (Slettet)

 Hej!

Hvordan beregner man pH for 0,100 ammoniakvand?

Jeg har prøvet at lave en reaktionsskema, men er usikker på om den er rigtig!

NH3+H20 --> NH4+ + OH-

men hvad skal jeg så se på? Den stærke base el. den svage syre?


Svar #1
15. december 2010 af VidenSøger (Slettet)

Skal jeg gøre dette: pH=0,5(9,25-log0,100)= 5,125


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2010 af mathon

                         pOH = 0,5(pKb - log(cb))

                         pOH = 0,5(4,75 - log(0,1)) = 2,9

                         pH = 14 - 2,9 = 11,1


Skriv et svar til: Hvordan beregner man pH?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.