Kemi

Hjælp!!! til kvalitativ og kvantitativ bestemmelse af kemisk stof

15. december 2010 af wartnan (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej 

Jeg sidder og skriver SRP og har fået et spørgsmål som handler om hvordan jeg kan lave en kvalitativt og kvantitativt bestemmelse af et stof i en tablet, er det sådan noget med at man laver et spektre og kigger på indlægssedlen??

hilsen en meget tabt SRP skriver


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2010 af Roarss (Slettet)

kvalitativt betyder, at du kigger på hvor stærkt det givne stof der er. kvantitativt betyder hvor meget, fx 5 mg, 10 mg, osv.


Svar #2
15. december 2010 af wartnan (Slettet)

 Mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. december 2010 af JM (Slettet)

#1: Det er ikke helt rigtigt. Når man laver en kvalitativ analyse af en stofprøve ønsker man at bestemme hvad der er i prøven hvor man i kvantitativ analyse ønsker at bestemme hvor meget der er i en prøve af et eller andet. Klassisk har man lavet kvalitative bestemmelser ved at lave en lang række kemiske reaktioner og ud fra resultatet af disse afgøres hvad der er i prøven (f.eks. ud fra farveskift etc.). Nu til dags dominerer mere moderne metoder som (det følgende anvendes mest til organiske forbindelser hvilket det også lyder som om er det relevante i dette tilfælde) GC-MS, LC-MS, NMR osv.

En kvalitativ test er f.eks. når du laver en titrering, der bestemmer du hvor meget der er af en given forbindelse i den prøve du titrerer. De ovenfor nænte kromatografi-MS metoder kan i øvrigt også sagtens gøres kvantitative. Til uorganiske forbindelser kan man f.eks. anvende AAS eller AES.


Svar #4
16. december 2010 af wartnan (Slettet)

 Mange tak :) Det giver meget fin mening i forhold til opgave og det kemiske stof og der er meget at skrive om :)


Skriv et svar til: Hjælp!!! til kvalitativ og kvantitativ bestemmelse af kemisk stof

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.