Matematik
Monotoni forhold
25. april 2005 af
Baphomwt (Slettet)
jeg har afledt en funktion til følgende
f(x)=(3x^3 + 6x^2 + 9x) / (x^2 + 1)^2
regner m at man blot ska udregne tælleren som en 3.gradsligning for at finde rødderne, men går altid galt, da jeg ej har megen træning i det..
håber der sidder en vennelig sjæl, som lyster kampen med denne grumme ligning ^_^
f(x)=(3x^3 + 6x^2 + 9x) / (x^2 + 1)^2
regner m at man blot ska udregne tælleren som en 3.gradsligning for at finde rødderne, men går altid galt, da jeg ej har megen træning i det..
håber der sidder en vennelig sjæl, som lyster kampen med denne grumme ligning ^_^
Svar #2
25. april 2005 af allan_sim
#0. Brug nulreglen efter at have sat x uden for parantes:
3x^3+6x^2+9x = 0
x(3x^2+6x+9) = 0
x=0 v 3x^2+6x+9 = 0
Du kan herefter finde resten af rødderne ved at løse 2.gradslignigen. Du skulle gerne få, at diskriminanten er lig med 0, således at tælleren har 2 nulpunkter, nemlig x=0 og den ene løsning til 2. gradsligningen.
3x^3+6x^2+9x = 0
x(3x^2+6x+9) = 0
x=0 v 3x^2+6x+9 = 0
Du kan herefter finde resten af rødderne ved at løse 2.gradslignigen. Du skulle gerne få, at diskriminanten er lig med 0, således at tælleren har 2 nulpunkter, nemlig x=0 og den ene løsning til 2. gradsligningen.
Skriv et svar til: Monotoni forhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
