Matematik

er dette udtryk lig med?

15. december 2010 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej 

er denne regel gældende her?

regel

hvis 

f(x) = g(x)n

og vi differentierer 

f'(x) = n * g(x)n-1 * g'(x) 

kan jeg bruge denne mht. til dette udtryk? 

h(x) = k2 * g(x)2 + g'(x)2 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2010 af peter lind

Reglen er rigtig. Du bruger blot en mere generel regel om differentiation af sammensat funktion. Du kan også bruge det på h(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, på funktionerne g(x)2 og g'(x)2 særskilt.


Svar #3
15. december 2010 af hjæææælp (Slettet)

det var mht. h(x) jeg mente. 

så bare at funktionen som du siger er sammensat som reglen jo ikke siger noget om. 

men tak for det. tager dit ord for det. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Funktionen h(x) selv har jo ikke formen (f(x))n , men ingredienserne i h(x) har den form.


Svar #5
15. december 2010 af hjæææælp (Slettet)

andersen - smukt formuleret. 


Skriv et svar til: er dette udtryk lig med?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.