Matematik

Bevis for at dy/dx=k*y er givet ved f(x)=c*e^kx

17. december 2010 af enokvf (Slettet) - Niveau: A-niveau

  Jeg sidder og har lidt problem med dette bevis: http://i1135.photobucket.com/albums/m638/EnokFredensborg/bevis.jpg?t=1292607880

Det skrevne er taget fra min matematikbog, er der umiddelbart nogen der kan hjælpe mig til større forståelse. Specielt har jeg lige svært ved at forstå funktionen h der lige pludselig bliver sat ind, hvad er baggrundsviden for at vi kan indsætte denne funktion?

Håber i kan hjælpe med dette ovenover, og hvis i har nogle gode forklaringer til de enkelte punkter, eller links til steder hvor jeg kan få større indsigt i emnet vil det være super..

Tak!


Svar #1
17. december 2010 af enokvf (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2010 af AMelev

Funktionen h er fremkommet ved "trylleri" - og det virker, men det kræver en hel del både baggrundsviden og erfaring selv at få en så knaldhamrende god ide. Du kan altså acceptere det som et hint, du har fået foræret og kan bruge, men du kan også vælge en anden metode, så du bedre selv kan følge forrtningsgangen.

En meget anvendt metode til løsning af differentialligninger er "Separation af variable", men hvis den metode ikke er taget med i lærebogen, er man jo afskåret fra at bruge den, og så er det, at man må ty til mindre gennemskuelige trylletricks for at komme igennem med nogle andre ting.

Du kan finde metoden beskrevet og anvendt i lærebøger fra før reformen.


Svar #3
18. december 2010 af enokvf (Slettet)

Opgaven som ligger til grundlag for mit spørgsmål stiller den forhåndsviden at k er konstant. Kan separation af variable stadig bruges så ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2010 af AMelev

Ja!


Skriv et svar til: Bevis for at dy/dx=k*y er givet ved f(x)=c*e^kx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.