Fysik

Sted-, hastigheds- og accelerationsfunktioner

17. december 2010 af miebabz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kære alle

Så er min SRP ved at lakke mod enden, noget af det eneste jeg mangler er at opstille sted-, hastigheds- og acceleretionsfunktioner til et forsøg, hvor jeg har skullet bevise sammenhænge mellem masse, radius og kraft for en cirkelbevægelse.

Og jeg er faktisk temmelig blank. Jeg kan ikke finde nogle hjemmesider om det, der står ikke noget i mine fysik-bøger om det.

Jeg skal højst sandsynligt mødes med min fysik-lærer på mandag, men det ville være rart, hviis jeg lige kunne få skrevet det meste i weekenden. Om det så bare er et link eller en anden kildehenvisning I har, så ville jeg blive glad.

//Mie


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2010 af keg (Slettet)

Prøv at starte her med centrifugalkraften

http://da.wikipedia.org/wiki/Centrifugalkraft

og søg videre i din egen fysikbog, hvor I abs.

må have lært om vinkelhastigheder og -vinkelacc.


Svar #2
18. december 2010 af miebabz (Slettet)

Hej keg

k for dit sva, men meget klogere blev jeg nu ikke (o:

Hvor er det, at vinkelhastigheder og -accelerationer kommer ind og hænger sammen med de funktioner jeg skal finde?

(afsluttede fysik sidste år, så jeg har glemt det meste af det)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2010 af keg (Slettet)

Vinkel hasstigheder kaldes ω

Kraft F

radius r

 masse m

det var for at sætte dig i gang med at søge ydeligeroplysninger

og fordi du afsluttede fysik sidste år skal man kunne genopfriske det.

ydermere her en formelsamling til brug,

 men du skal forstå ellers er det ligegyldigt,

 lad os starte et sted, da du kørte i karrusel, der kunne du mærke at du ligesom blev slynget udaf hvis du ikke holdt fast, det er en af de kræfter du skal regne på

 når så karrusellen stoppede så blev du kastet fremad og forsøgte at fortsætt e med samme hastighed

 sammme påvirkning når du står op i et tog som bremser

kig i formelsamling og sammenligne med  retlinet bevægelse ( v= r*ω)


Svar #4
18. december 2010 af miebabz (Slettet)

Tak igen, det hjalp lidt mere denne gang (:

Kan det passe, at det er noget vektor-ahlløj, jeg skal have fat i?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2010 af keg (Slettet)

Hastigheder har både en retning og en størrelse(skalar) så v=r*ω er en vektor, ja

man har også vinkelacc α=r*ω2


Skriv et svar til: Sted-, hastigheds- og accelerationsfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.