Fysik

Cirkelbevægelse radius hastighed og centrifugalkræft - SRP hjælp!

18. december 2010 af JensLeander (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hejsa.
Jeg har snart bøvlet længe med en del af den ene opgave i min SRP opgave. Problemet er at jeg skal have opstillet nogle cirkulære banekurver på en racerbane, ud fra nogle krav jeg selv vælger.

Jeg har fundet ud af at gnidningskoefficenten my for en formel 1 bil er 1,38, ved hjælp af formlen, my=a/g.

Hvis jeg gerne vil have lavet et sving formet som en cirkel, hvor den maksimale hastighed skal være 230km/t = 63,98m/s, og der skal virke en g påvirkning på 5G altså 5*9,82 = 41,9m/s^2, hvilket svare til en centrifugalkræft på 25140N, hvordan finder jeg radius i svinget ud fra disse tal?

Hvad skal jeg bruge af formler for at finde ud af dette, i starten prøvede jeg at bruge Fcentrifugal=(m*v^2)/r og så isolere r. Men så så jeg at jeg ikke har taget højde for gnidningskoefficenten my. :(

Jeg vil blive rigtig rigtig taknemmelig for noget hjælp, eller en bog et link en PDF eller bare et tip om hvad jeg skal gøre. Eller om jeg gør noget forkert.

Gør det noget nemmer kan jeg kontaktes på mail: [email protected]
Hilsen Jens


Skriv et svar til: Cirkelbevægelse radius hastighed og centrifugalkræft - SRP hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.