Fysik

hvor mange gram naturgas udleder co2 på 1 gram naturgas?

18. december 2010 af seha (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvor mange gram naturgas udleder co2 på 1 gram naturgas?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2010 af NejTilSvampe

 Er naturgas methangas? Hvis ja.

CH4 + O2 ---> CO2 + H2O

afstem reaktionsskemaet, derefter kan du finde stofmængdeforholdet mellem methan (CH4) og kuldioxid (CO2).

Du burde få at forholdet er 1:1 , så du bruger at  n = m/M  der medfører -->

n(methan) = n(kuldioxid) = m(methan) / M(methan) = m(kuldioxid) / M(kuldioxid)  <=>

m(kuldioxid) = [ m(methan) / M(methan) ] * M(kuldioxid)


Svar #2
18. december 2010 af seha (Slettet)

 okay tak :-)


Skriv et svar til: hvor mange gram naturgas udleder co2 på 1 gram naturgas?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.