Matematik

Bevis de moivres formel

20. december 2010 af shoyer (Slettet)

Hej,

jeg sidder og skriver SSO i mat og en af "opgaverne" er at jeg skal bevise de moivres formel.

jeg er desværre kommet længere ud end jeg kan bunde, i de bøger jeg har står der kun lidt over en halv side om det.

Nogen der kan forklare mig beviset. ?

Sebastian


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2010 af peter lind

Se http://en.wikipedia.org/wiki/De_Moivre%27s_formula


Svar #2
20. december 2010 af shoyer (Slettet)

har kigget på det og prøvet på at lave et eksempel selv, lille problem, det går helt galt. =P

mere præcist, det er her filmen knækker for mig: 

               z² =             (r(cosv + isinv))²                   =       r²(cos(2v) + isin(2v))
<=>            = (r*cosv + r*isinv)(r*cosv + r*isinv) =       r²*cos(2v) + r²*isin(2v)
<=>            = r²cos(v)² – r²sin(v)² + i(2*r²*cosv*sinv) = r²*cos(2v) + r²*isin(2v)


Svar #3
20. december 2010 af shoyer (Slettet)

er det helt hen i vejret eller er det i den rigtige retning . ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. december 2010 af peter lind

Det er korrekt. Jeg vil nu nok udelade højresiderne i de 2 første linjer med beregning., altså bare regne løs. Det er nu blot en formel sag og ikke vigtig


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. december 2010 af OhFortuna (Slettet)

En fuldstændig bevis findes i vedhæftede fil


Skriv et svar til: Bevis de moivres formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.